Hem‎ > ‎

Skeppare

Mitt namn är Malcolm och jag är stolt ägare och skeppare på Freya.

Jag har seglat i över 20år – Jollar och kölbåtar och gick i förtida pension för tre år sen i syfte att uppfylla min dröm – segla jorden runt (långsamt).

Före inköpet av Freya i Göteborg maj 2009, har jag tillbringat de senaste åren med segling i Västindien, Thailand, Malaysia, och Medelhavet samt korsat atlanten. Totalt över 10000nm.

Efter att ha seglat Freya över Nordsjön från Sverige till Storbritannien, håller jag nu på att avsluta en omfattande upprustning av henne för att bättre klara den väntande långseglingen.


 


Lite om mig och mina intressen

Jag är i fysiskt bra kondition gillar att åka skidor, tog dykcertifikat på Hawaii 2006 (open water diver). Sedan dess har jag dykt i BVI, Caymanöarna, Cozumel och Röda havet. Under 2007 tog jag Advanced open water certifikat.  Min humor är ”Little Britain”, The Office”, Fools & Horses”, Monty Python” bara för att nämmna lite. Jag älskar musik och min smak är bred från: Sam Cooke till Led Zeppelin, Dionne Warwick till Joss Stone, Pink Floyd till Coldplay , Amy Winhouse till Kaiser Chiefs, Moody Blues till Snow Patroll, Van Morrison osv. Jag har över 13000 låtar på min IPod .

Mitt arbete och semestrar har gett mig möjlighet att resa mycket, Japan, större delen av Europa, Turkiet, Egypten, Mexico och en stor del av USA (24 stater hittills).


Jag älskar att resa , jag älskar att segla och framför allt jag gillar att träffa likasinnade och intressanta människor. Under mer än 6 månader seglade jag med min vän Lars Hässler på hans båt Jennifer (www.yach-jennifer.nu) och gillade det så mycket att jag bestämde mig för att köpa en syster båt och kopiera hans livsstil.

Min plan är att segla runt i Grekland och Turkiet i 1-2 år innan avresa till Indiska oceanen via Röda havet.

Varför inte följa med mig, förvärkliga drömmen och dela äventyret!!

Du är varmt välkommen!!Malcolm

Email:  sailing.freya@gmail.com